Published on January 13th, 2023 | by aXL

Έναρξη χιονοδρομίας με babylifts και ελάχιστο χιόνι. Προγνωστικά για την συνέχεια

Το χιόνι που έπεσε στα Ελληνικά χιονοδρομικά δεν είναι αρκετό για χιονοδρομία, εκτός από κάποια babylifts για τους μικρούς μας φίλους χιονοδρόμους.  Συγκεκριμένα baby lifts λειτουργούν:

  1. Παρνασσός στα Κελάρια 1950 και την κορυφή του Βάκχου.
  2. Φαλακρό τα Σαββατοκύριακα.
  3. Ανήλιο τα Σαββατοκύριακα
  4. Καιμακτσαλάν

Η σεζόν συνεχίζεται με ανοικτά τα σαλέ για βόλτα σε όλα σχεδόν τα ΧΚ αλλά το θέμα της χιονοδρομίας βασανίζει ακόμη. Χωρίς και την δυνατότητα τεχνητού χιονιού η φετινή σεζόν είναι από τις χειρότερες στην ιστορία της Ελληνικής χιονοδρομίας, αν όχι η χειρότερη, θα το δείξει αυτό η συνέχεια.  Στο πεδίο των προβλέψεων, στο επόμενο 10ήμερο υπάρχουν χιονοπτώσεις αλλά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα περιορίσουν το χιόνι σε μεγάλα υψόμετρα, περίπου στα 2000μ στην βόρεια Ελλάδα, 2200 στα κεντρικά και νότια.

Ίσως το μικροκλίμα σε κάποιες περιοχές όπως η Βασιλίτσα να βοηθήσει και να έχουμε χιόνι από την βάση.  Ιδιαίτερα στην Βασιλίτσα αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις θα έχουμε σύντομα έναρξη χιονοδρομίας. Οι θερμοκρασία βελτιώνεται προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Σε μια πιο βαθιά ανάλυση υπάρχει ελπίδα για τον Φεβρουάριο με την διάσπαση του πολικού στροβίλου που θα επιφέρει αντικυκλώνες (σκανδιναβικούς-σιβηρικούς) στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, διοχετεύοντας  το ψύχος σε νοτιότερα σημεία. Στα χαρτιά όλα αυτά, ας σκεφτούμε όμως θετικά!

 




Back to Top ↑