Published on January 3rd, 2021 | by aXL

Αλαλούμ δημοσιεύσεων για τα χιονοδρομικά

Τις  τελευταίες ημέρες είδαμε από πολλά μέσα δημοσιεύσεις και video για το επερχόμενο άνοιγμα των ΧΚ και τον τρόπο λειτουργείας τους. Ωστόσο μόνο έγκυρα δεν ξέρουμε αν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς μόλις την επόμενη ημέρα από τις “θετικές” ανακοινώσεις, ήρθε η ψυχρολουσία για νέο αυστηρό lockdown, κλείσιμο πάλι του λιανεμπορίου, κομμωτηρίων κλπ.  Αναρωτηθήκαμε πως γίνεται την μια μέρα να υπάρχουν καλές ειδήσεις και την επομένη το ακριβώς αντίθετο.

Στα ερωτήματα αυτά ψάξαμε κάποιες ανεπίσημες απαντήσεις από ανθρώπους που βρίσκονται στις διοικήσεις των χιονοδρομικών κέντρων, οι οποίες έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους. Απίθανο θεωρούν ότι είναι να ανοίξουν στις 15 Ιανουαρίου, κάποιοι μάλιστα γέλασαν ειρωνικά για τις δημοσιεύσεις αυτές, λέγοντας ότι πέραν της ημερομηνίας για την οποία δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση, υπάρχουν και μεγάλα λειτουργικά προβλήματα,  καθώς πολλές απαραίτητες εποχικές θέσεις εργασίας έχουν χαθεί.

Σε μια γενικότερη ανάγνωση της κατάστασης, βλέπουμε ότι όπως και στα υπόλοιπα σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία (υγεία/εργασία/οικονομία), έτσι και στο θέμα αυτό υπάρχει το απόλυτο αλαλούμ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της δημοσιογράφου στο Star «Η πιθανότερη ημερομηνία είναι από τις 15 Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση έκρινε ότι είναι εποχικό το επάγγελμα, χάνουν τη σεζόν, οπότε με μέτρα προστασίας σκέφτονται να τα ανοίξουν» τόνισε η Κ. Μακρή.  Είναι να ανατριχιάζει κανείς από την δήλωση ότι η κυβέρνηση έκρινε τελικά (τον Δεκέμβριο?) ότι πρόκειται για εποχικά επαγγέλματα ???  Δηλαδή χρειαζόταν να φτάσουμε αρχές Ιανουαρίου για να κρίνουμε την εποχικότητα της χιονοδρομίας και των επαγγελματιών που είναι αυτονόητη???

Ο κάθε πολίτης. επαγγελματίας στον χώρο της χιονοδρομίας αλλά και κάθε Έλληνας χιονοδρόμος,  καταλαβαίνει την κωμικοτραγική αντιμετώπιση του θέματος από το κράτος. Μακάρι να είμαστε εμείς λάθος και να ισχύουν τα όσα ανακοινώθηκαν. Αν ισχύει όμως το αντίθετο, τότε υπάρχει ένα σοβαρό θέμα παραπληροφόρησης που σίγουρα προσβάλει τουλάχιστον τους επαγγελματίες του χώρου που δεν ξέρουν πως να προγραμματίσουν τις επιχειρήσεις τους και να τις σώσουν από την καταστροφή.




Back to Top ↑