News

Published on December 29th, 2017 | by aXL

0

Καλή χρονιά με full χιόνι στα Ελληνικά βουνά!

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και φρέσκο χιόνι σε όλα σχεδόν τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα και βουνά! Μια κανονική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται αφήνοντας πολύτιμες ποσότητες χιονιού εντός και εκτός πίστας εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία για την συνέχεια. Διαβάστε αναλυτικά για τις συνθήκες που επικρατούν στα ΧΚ που αξίζει να επισκεφτείς για χιονοδρομία.  Ευχές για υγεία, ειρήνη, αγάπη, ευημερία και full χιόνια!

Καλάβρυτα: Μετά τις έντονες χιονοπτώσεις των Χριστουγέννων και το 1 περίπου μέτρο που έπεσε, η χιονοκάλυψη στα Καλάβρυτα είναι άριστη, με 90cm στην κορυφή και 50cm στην Βάση. 15cm περίπου η τελευταία χιονόπτωση στις 28/12, σήμερα οι ισχυροί νοτιάδες εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία. Καλός καιρός αναμένεται για την παραμονή και την 1η Ιανουαρίου, ενώ νέο χιόνι έρχεται στις 2 του μήνα.

 

 

 

 

Βασιλίτσα: Τα Χριστούγεννα το χιόνι ήταν οριακό για χιονοδρομία, όμως το βράδυ της 28/12 ήρθαν 60cm και το κέντρο είναι έτοιμο να ξεκινήσει αύριο 30/12 σε πλήρη λειτουργία και με αρκετό χιόνι εκτός πίστας για τους freeriders! Καλός θα είναι ο καιρός παραμονή και 1η του μήνα. Λίγο χιόνι ίσως πέσει στις 2/1 αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Παρνασσός: Με 50cm στην κορυφή και 25cm περίπου στην βάση ο Παρνασσός έχει δώσει αρκετές πίστες για χιονοδρομία, ωστόσο το χιόνι σε πολλά σημεία είναι οριακό και χρειάζεται προσοχή καθώς υπάρχουν πέτρες. Στα Κελάρια στον Περικλή και Βάκχο οι συνθήκες είναι αρκετά καλές, προσοχή θέλει στην Φτερόλακα. 5cm νέο χιόνι προστέθηκε στις 28/12 αλλά οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθάνε για ιδανική χιονόστρωση. Καλος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας την πρωτοχρονιά.

Καιμακτσαλάν:  Χιονίζει και σήμερα στο βορειότερο Ελληνικό βουνό! Υπάρχουν περίπου 50cm στην κορυφή και 30cm  στην Βάση εξασφαλίζοντας μια ομαλή λειτουργία για τις περισσότερες πίστες. Καλός καιρός αναμένεται από 30/12 έως και 1/12, νέα χιόνια έρχονται στις 2/1

Καρπενήσι: Δυνατή χιονόπτωση δέχτηκε χτες 28/12 το Βελούχι, περίπου 50cm και έτσι το κέντρο έχει το απαραίτητο χιόνι για χιονοδρομία σχεδόν σε όλες τις πίστες αν και οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν και σήμερα εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία.  Βελτιώνεται ο καιρός για την πρωτοχρονιά, νέα χιόνια στις 2/12

Μαίναλο: Η έκπληξη της φετινής σεζόν είναι το Μαίναλο! Mε τις έντονες χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο τα Χριστούγεννα υπάρχει σχεδόν ένα μέτρο χιόνι στη  κορυφή και 60cm στη βάση επιτρέποντας στο κέντρο πλήρη λειτουργία. Τέλειος καιρός για το τριήμερο 30/31/1 και νέα χιόνια στις 2/1.

 

HAPPY NEW YEAR! 

 

 




Back to Top ↑