News

Published on March 1st, 2023 | by aXL

Νέες χιονοπτώσεις η πρόωρη λήξη σεζόν?

Σε πολύ κομβικό σημείο βρίσκεται η σεζόν, καθώς το χιόνι είναι οριακό στα περισσότερα χιονοδρομικά. Η σεζόν θα συνεχιστεί μόνο αν επιβεβαιωθούν κάποιες χιονοπτώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας που υπόσχονται τα προγνωστικά μοντέλα από την Πέμπτη το βράδυ 2 Μαρτίου και για μια εβδομάδα περίπου.

Ωστόσο τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά και θα πιάσουν τόπο περισσότερο στα βόρεια, όπου το freezing level θα είναι πιο χαμηλά. Στα κεντρικά και νότια, δεν αποκλείονται και κάποιες βροχές στις βάσεις.

Πιο συγκεκριμένα η Βασιλίτσα φαίνεται να είναι πιο ευνοημένη καθώς θα υπάρχει δυτικό – νοτιοδυτικό μέτωπο και το επίπεδο παγοποίησης  θα πέσει στην βάση η και παρακάτω από το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Με πολύ ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους θα έρθει προς 6-7 Μαρτίου το σύστημα στα Καλάβρυτα και Παρνασσό, ο αέρας όμως δεν βοηθάει για μεγάλες αλλαγές στο ήδη ταλαιπωρημένο από τους νοτιάδες τερέν. Επιπλέον στις βάσεις οριακά θα ρίχνει μάλλον χιονόνερο …

KALAVRITA

Βορειότερα στη Βουλγαρία θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στο τερέν με βάση την σημερινή πρόβλεψη. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ίσως η τελευταία καλή για το Bansko και το Borovets

BOROVETS

Γενικά ο χειμώνας φέτος δεν είχε όρεξη, άργησε να έρθει και πιθανόν να φύγει και πρόωρα. Οι προηγούμενες σεζόν ήταν από άποψη χιονιού πολύ δυνατές, οπότε κάποια στιγμή θα είχαμε και μια κακή σεζόν όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δυστυχώς οι κακές σεζόν είναι πιο συχνό φαινόμενο ανα δεκαετία και αυτό έχει να κάνει και με την κλιματική αλλαγή εν μέρη.

Ας χαρούμε τις υπόλοιπες ημέρες της σεζόν όσο ακόμη μπορούμε, πριν αποθηκεύσουμε τον εξοπλισμό μας!

 




Back to Top ↑