Published on September 16th, 2011 | by aXL

Chamonix France! Under the highest peak of Europe – Mt Blanc …

Σίγουρα η πιο συναρπαστική εμπειρία που είχα εδώ και 20 χρόνια στα βουνά  ως snowboarder ήταν το Πάσχα του 2010 στο Chamonix!  Το Chamonix δεν είναι ένα ακόμη χιονοδρομικό κέντρο των Άλπεων. Με μια ματιά στα παρακάτω θα καταλάβεις αμέσως γιατί πρέπει να πας εκεί αν η ultimate freeride εμπειρία είναι αυτό που αναζητάς!

  • Highst access lift: 3842m (Aguil De Midi)
  • Vertical drop 2804m
  • 23km umarked free ride run (Valle Blanche)
  • 8 glaciers!
  • 6 μεγάλα snow resorts areas απλώνονται πάνω από την κοιλάδα του Chamonix (Aguil De Midi, Brevent, Flegere, Argentiere/Grand Montets, Le Tour, Valocrine, Les Houches)
  • Σε κοντινή απόσταση το εντυπωσιακό Verbier 3330m (και μάλιστα με το ίδιο lift pass “Mont Blanc Unlimited card ”).

Όλα αυτά κάτω από την σκιά του Mont Blanc, την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης στα 4810m!

Από την πρώτη στιγμή που βρίσκεσαι στο Chamonix νιώθεις το hardcore vibe του βουνού. Snowboarders, mountain bikers, skiers, climbers, και κάθε λογής sportsmen κινούνται διαρκώς αναζητώντας το perfect spot! Βρήκαμε τις ιδανικές συνθήκες καθώς χιόνισε πολύ κατά την 7ημερη διαμονή μας και ας ήταν αρχές Απριλίου! Η περίοδος αυτή – 20 Μαρτίου 10 Απριλίου – είναι στατιστικά η καλύτερη! ,

Αν βρεθείς ποτές στο Chamonix 2 είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις!!!

grandmontetspeakGrand Montets: Από εκεί που θα σε αφήσει το lift (3375m) κατεβαίνεις με μια σκάλα στο σημείο εκκίνησης. Το 80% θα του κόσμου θα πάει αριστερά για μια φοβερή off piste διαδρομή με θέα τον παγετώνα του Agentiere! Κάποιοι θα πάνε μετά την σκάλα δεξιά, εκεί που υπάρχει σήμανση ότι απαγορεύεται λόγω υψηλού κινδύνου! Aν το χιόνι είναι καλό (powder), έχει θερμοκρασίες κάτω των -5 , έχεις ορατότητα και φυσικά είσαι έμπειρος σε powder snow riding – κάνε την κίνηση!

aguildemidi

Aguil De Midi: Το lift αυτό είναι μια μεγάλη γόνδολα που κάνει σχεδόν κατακόρυφη κίνηση από τα 1050m προς τα 3842m! Το θέαμα είναι μοναδικό …Ο βράχος που φιλοξενεί την γόνδολα στην κορυφή είναι σαν ένα σπήλαιο στην στρατόσφαιρα. Με θερμοκρασίες -20 μπορείς να αντέξεις λίγη ώρα για καμιά φωτογραφία ενώ το οξυγόνο είναι φανερό οτι έχει αραιώσει…Θα πρέπει να ακολουθήσεις τον κόσμο σε ένα παγωμένο και κατηφορικό μονοπάτι κορυφογραμμής με σχοινιά δεξιά αριστερά για να ασφαλίσεις το σώμα σου από πιθανή πτώση, με βασικό ορειβατικό εξοπλισμό. Πολλοί φοράνε και σχάρα αναρρίχησης με καρφιά για να μην γλιστράμε στον πάγο. Όταν κατέβεις στο σημείο εκκίνησης μπορείς να φύγεις από διάφορες κατευθύνσεις – προσοχή η περιοχή είναι γεμάτη crevasses – τεράστιες τρύπες που μπορεί να φτάνουν και μέχρι 30 μέτρα βαθιά στον παγετώνα που είναι κάτω απο τα πόδια σου, απλώς τώρα έχει γεμίσει χιόνι. Δεν υπάρχει σήμανση για τίποτα, μόνο χνάρια και κάποιους που θα βλέπεις σποραδικά και συνήθως μακριά σου. Διάλεξε μια μέρα με καλό καιρό και να έχεις μαζί σου βασικές προμήθειες και οπωσδήποτε μέσα επικοινωνίας, η ακόμη καλύτερα να έχεις ένα guide!  Ακολουθούν 23klm riding/hiking  ανάμεσα στους μεγαλύτερους παγετώνες της Ευρώπης!

ski_map_chamonix




Back to Top ↑

Login




Register | Lost your password?