News

Published on December 23rd, 2016 | by aXL

0

Ανοίγουν για επισκέπτες Καλάβρυτα, Παρνασσός, Βασιλίτσα, full Snow resorts review

Με λευκό φόντο, αλλά χωρίς την απαραίτητη ποσότητα χιονιού ανοίγουν για του επισκέπτες τα δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα” για την περίοδο των εορτών. Ο καιρός θα είναι καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας από την παραμονή των Χριστουγέννων 24/12 μέχρι και τις 27/12, ενώ μέχρι και την πρωτοχρονιά θα επικρατήσουν και πάλι βοριάδες με πτώση θερμοκρασίας αλλά χωρίς φαινόμενα με εξαίρεση ίσως την Εύβοια και ανατολική Στερεά, χιόνια δηλαδή πάλι στην Πάρνηθα και την Δίρφυ.

Παρνασσός: Ανοικτό το chalet και από το Σάββατο 24/12  θα λειτουργούν οι τηλεκαμπίνες και στα Κελλάρια μέχρι και τον Βάκχο, Φτερόλακας και συνδετικού. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρεία για μια πανοραμική βόλτα με τα νέα ifts σε όλο το βουνό.

Καλάβρυτα: Ανοικτό από σήμερα  το εντυπωσιακά στολισμένο  chalet των Καλαβρύτων με φόντο τον λευκό Χελμό είναι σίγουρα μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη βόλτα για την οικογένεια. Το 3θέσιο  θα είναι σε λειτουργία για μεταφορά των επισκεπτών στην Βαθιά Λάκκα.

Βασιλίτσα: Το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα (24-26 Δεκεμβρίου) θα τεθούν σε λειτουργία οι εναέριοι αναβατήρες «Φίλιππος» & «Μ. Αλέξανδρος» μόνο για χρήση βόλτας (όλες οι πίστες κλειστές για χιονοδρομία). 2. Από την κορυφή του «Μ. Αλέξανδρος» σε υψόμετρο 2.115m, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ατενίσει στον ορίζοντα την απαράμιλλη θέα της φύσης της Πίνδου καθώς και αναρίθμητες βουνοκορφές, ήτοι Τύμφης, Σμόλικας, Γράμμος, Βίτσι, Βόρας, Όλυμπος

Καρπενήσι: Το chalet  θα ξεκινήσει την λειτουργία του την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και το Σαββατοκύριακο ο αναβατήρας “Τάκης Φλέγκας” για βόλτα.

Πάρνηθα: Πολύ όμορφο σκηνικό υπάρχει στην χιονισμένη Πάρνηθα, μια απόδραση απο την πόλη στο καταφύγιο “Μπάφι”  είναι η καλύτερη ιδέα για τους Αθηναίους και την συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Ανοικτή η τηλεκαμπίνα. Πίσω απο το καταφύγιο έχει στηθεί jib line session απο γνωστούς Αθηναίους snowboarders, φέρνοντας κοντά στην πόλη ένα αυτοσχέδιο snowpark για τα Χριστούγεννα!

 

Πίστες για χιονοδρομία υπάρχουν στα ακόλουθα χιονοδρομικά κέντρα:

Πήλιο: Με 50-70cm χιόνι και πλήρη λειτουργία είναι και για τα Χριστούγεννα το κέντρο με τις καλύτερες συνθήκες για χιονοδρομία

pelio-shredding2

ΠΗΛΙΟ / PELIO

3-5 Πηγάδια: Tεχνητό χιόνι 10-50cm στην πίστα Παράδεισος
Πισοδέρι: Tεχνητό χιόνι 40cm – γίνεται προσπάθεια να ανοίξει η μισή κεντρική (Ηρακλής) για χιονοδρομία
Καιμακτσαλάν: Τεχνητό χιόνι 80cm – baby lifs και Μετερίζι no8 σε λειτουργία




Back to Top ↑