Published on November 26th, 2021 | by aXL

Καλάβρυτα – νέο προφίλ, εκπτωτικά πακέτα χιονοδρομίας

Λίγες ημέρες μετά το άρθρο μας  που αναζήτησε απαντήσεις για την φετινή λειτουργεία των Ελληνικών ΧΚ, τα Καλάβρυτα πήραν την πρωτιά, παρουσιάζουν ένα νέο δημιουργικό προφίλ  και ανακοινώνουν σημαντικές πληροφορίες για την φετινή χιονοδρομική σεζόν, που ξεκινάει επίσημα στις 18 Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα ανάλογα με την επάρκεια  του χιονιού.

Προς το παρών όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει το υγειονομικό πλαίσιο λειτουργείας, όπως αναφέρεται και στο ακόλουθο δελτίο τύπου, είναι ακόμη σε αναμονή οι αποφάσεις της πολιτείας για τους κανόνες που θα ισχύσουν. Σαφώς εδώ για την καθυστέρηση δεν ευθύνονται τα ΧΚ. Τα καλά νέα αρχικά είναι, ότι θα έχουμε σίγουρα κανονική εκκίνηση της σεζόν, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους και ελπίζουμε να ακολουθηθεί και η επιλογή των tests για πρόσβαση στις εγκαταστάσεις στους μη εμβολιασμένους. Η αναμονή όμως της απόφασης αυτής, θα κάνει τους ανεμβολίαστους χιονοδρόμους επιφυλακτικούς στις προσφορές που μόλις ανακοινώθηκαν από το ΧΚ Καλαβρύτων και περιλαμβάνουν εκπτωτικά, ετήσια, οικογενειακά, 3ήμερα, ομαδικά κλπ εισιτήρια.


 • Ξεκαθαρίζει το θέμα των ετήσιων καρτών για όσους τα είχαν προμηθευτεί για την περσινή σεζόν. Οι κάτοχοι τους θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και φέτος.
 • Ανακοινώθηκαν προσφορές τύπου “black friday”:
 • Eτήσια κάρτα στα 230€ με ισχύ έως  3/12/21
 • 3ημερη στα 39€ ισχύει έως 3/12/21
 • Οικογενειακή 450€ ισχύει έως 3/12/21

Σε μια πρώτη ανάγνωση, η απουσία της φθινοπωρινής προσφοράς ετήσιας κάρτας των 160€, θα δυσαρεστήσει το πιστό κοινό που εξασφάλιζε την αγορά της για μια σειρά ετών. Δίνεται όμως η δυνατότητα έστω και τώρα, να την προμηθευτούν σε μια λογική τιμή (230€) Προσοχή γιατί ο χρόνος που ισχύει η προσφορά είναι λίγος, (1 εβδομάδα, έως 3/12/21.

 • Ένα σημαντικό έργο που αφορά το οδικό δίκτυο έχει ολοκληρωθεί.  Το νέο οδόστρωμα εξασφαλίζει την άνετη και ασφαλή επίσκεψη όλων των χιονοδρόμων και επισκεπτών προς το χιονοδρομικό κέντρο.
 • Φέτος θα δούμε μια εξωτερική ξύλινη καντίνα στο κάτω σαλέ, που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των εσωτερικών χώρων εστίασης και την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού πελατών σε εξωτερικούς χώρους.

Ευχόμαστε μια δυνατή χιονοδρομική σεζόν και αναμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις της πολιτείας (Αμήν και πότε), για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει, ώστε να μπορούν όλοι οι χιονοδρόμοι αλλά και οι επαγγελματίες  να πάρουν τις αποφάσεις τους.


Δελτίο τύπου: H διοίκηση και το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων προετοιμάζονται εντατικά όλο αυτό το διάστημα για την επερχόμενη χιονοδρομική περίοδο. Ευχή όλων μας είναι η επιστροφή στην ομαλότητα και σαν αποτέλεσμα η αδιάκοπη λειτουργία με ορισμένους υγειονομικούς περιορισμούς οι οποίοι και θα τηρούνται πιστά από όλους. Στα πλαίσια αυτά είναι ήδη έτοιμη μια στρατηγική γραμμή (Covid structure) που στόχο έχει την ασφαλή λειτουργία του κέντρου για όλους τους εμπλεκόμενους (διοίκηση, εργαζόμενους, επισκέπτες, χιονοδρόμους). Από πλευράς μας αναμένεται και η κεντρική κυβερνητική οδηγία και ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία όλων των κέντρων της χώρας ώστε να ανακοινωθεί η τελική αυτή στρατηγική μας όπως προαναφέρθηκε.

Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε την λειτουργία του κέντρου για χιονοδρόμους και επισκέπτες με την πρώτη επαρκή χιονοκάλυψη των εγκαταστάσεων. Σε περίπτωση που αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί έως τα μέσα του μήνα, οι εγκαταστάσεις μας θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους το Σάββατο 18/12/21 με ανοιχτά τα 2 καταστήματα εστίασης στις θέσεις Ξερόκαμπος και Βαθειά Λάκκα καθώς και τον Αναβατήρα Αχιλλέα για βόλτα των επισκεπτών και παιχνίδι στο χιόνι. Νεότερη ενημέρωση και αξιολόγηση των δεδομένων θα υπάρχει μετά από κάθε νέα χιονόπτωση ή αλλαγή των καιρικών δεδομένων του Χελμού.

Καινοτόμες Αλλαγές

Οι αλλαγές που κάθε επισκέπτης θα συναντήσει την φετινή χρονιά στον Χελμό είναι πολλές και σημαντικές. Μερικές μόνο από αυτές είναι:

 • Το έργο σχετικά με την πλήρη αντικατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί από τα Καλάβρυτα στο χιονοδρομικό κέντρο έχει πλέον ολοκληρωθεί. Το νέο οδόστρωμα εξασφαλίζει την άνετη και ασφαλή επίσκεψη όλων των χιονοδρόμων και επισκεπτών προς το χιονοδρομικό κέντρο. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στην σηματοδότηση του δρόμου οι οποίες εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση αλλά και ευκολότερη πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως με το παραπάνω έργο, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων καθίσταται πλέον το ευκολότερα και ταχύτερα προσβάσιμο χιονοδρομικό της χώρας από τα περισσότερα κοντινά αστικά κέντρα (Αθήνα, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη κτλ).
 • Τα καταστήματα εστίασης επέστρεψαν στην διαχείριση του κέντρου μετά από την μίσθωση τους σε ιδιώτες. Η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης των κύριων χώρων τους βρίσκεται στην τελική της φάση με κύριο μέλημα την γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση όλων των πελατών μας. Μια από τις βασικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκε είναι η δημιουργία εξωτερικής ξύλινης καντίνας στον χώρο του κεντρικού chalet η λειτουργία της οποίας θα έχει ως στόχο την πλήρη αποσυμφόρηση των εσωτερικών χώρων εστίασης και την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού πελατών σε εξωτερικούς χώρους.
 • Η πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας των αναβατήρων του χιονοδρομικού κέντρου ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία. Υπενθυμίζουμε πως το χιονοδρομικό κέντρο διατηρεί έως σήμερα το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ(το πρώτο χιονοδρομικό της χώρας που έλαβε αντίστοιχο σήμα). Αξίζει να σημειωθεί πως το κέντρο μας είναι από τα λίγα χιονοδρομικά τα οποία κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την διατήρηση του παραπάνω ειδικού σήματος και την περσινή περίοδο λαμβάνοντας φυσικά όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις παρόλο που η λειτουργία ήταν αβέβαιη. Σκοπός όλων μας είναι η διατήρηση του πάντα υψηλού βαθμού ετοιμότητας και η εύκολη προσαρμογή σε όλες τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.
 • Τέσσερις νέες θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκονται πλέον στο parking του χιονοδρομικού κέντρου καθιστώντας το ίσως το μοναδικό στην χώρα το οποίο μπορεί να επισκεφτούν οι κάτοχοι πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων ώστε να φορτίσουν τα οχήματα τους κατά την διάρκεια της αγαπημένης τους ενασχόλησης. Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι φορτιστές οχημάτων είναι οι πρώτοι οι οποίοι τοποθετούνται στην ευρύτερη περιοχή σηματοδοτώντας την έναρξη αρκετών ακόμη ενεργειών που στόχο θα έχουν την πράσινη ανάπτυξη του κέντρου μέσω αντίστοιχων ενεργειών αλλά και λοιπών σχετικών με ανακύκλωση, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και υποδομών κτλ.
 • Το τμήμα marketing και η διοίκηση του χιονοδρομικου κεντρου στοχεύουν στην σύναψη νέων επικερδών εμπορικών συμφωνιών για το χιονοδρομικό μας κέντρο. Ήδη μεγάλο μέρος των συμφωνιών αυτών έχει ολοκληρωθεί ενώ το σύνολο των συζητήσεων θα έχει κλείσει έως το τέλος του μήνα. Σαν αποτέλεσμα, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πολλές και σημαντικές συνεργασίες οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του κέντρου

Νέο λογότυπο και εταιρική ταυτότητα

Η ομάδα του κέντρου δουλεύοντας εντατικά από το καλοκαίρι σε άμεση συνεργασία με τον εγνωσμένης αξίας δημιουργό κ. Φώτη Πολίτη κατάφερε να ολοκληρώσει το νέο λογότυπο του κέντρου το οποίο και παρουσιάζεται διαδικτυακά στις 25/11/21. Το νέο αυτό λογότυπο βασίζεται στην ιστορία της διάσημης αλεπούς, η οποία έχει γίνει ταυτόσημη πλέον με το χιονοδρομικό κέντρο. Σταθμοί στην εξέλιξη της σημερινής εικόνας του λογοτύπου είναι οι παρακάτω:

 • Έτος 1988. Ο οραματιστής και ιδρυτής του Χιονοδρομικού κέντρου και τότε Δήμαρχος των Καλαβρύτων Πάνος Πόλκας εμπνέεται την αλεπού ως σύμβολο του χιονοδρομικού καθότι το ζώο αυτό συναντάται συχνά στα βουνά της ευρύτερης περιοχής αλλά παράλληλα είναι αρκετά έξυπνο και πονηρό όπως δηλαδή και η ιδέα για την δημιουργία χιονοδρομικού που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του τόπου και να τον καταστήσει έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Έτσι, σε συνεργασία με τον διάσημο σήμερα ζωγράφο κ. Ρουσσέτο Παναγιωτάκη δημιουργείται ο πρώτος λογότυπος του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.
 • Έτος 2001. Με την έναρξη της νέας χιλιετίας, ο λογότυπος επανασχεδιάζεται από την εταιρεία Μέριτ Marketing. Διατηρείται ο χαρακτήρας της αλεπούς και η στάση της, αλλά αποδίδεται με έναν πιο μινιμαλιστικό τρόπο ψηφιοποιώντας και εκσυγχρονίζοντας την γραμμή σχεδίασης του κ. Παναγιωτάκη. Το νέο αυτό λογότυπο χρησιμοποιείται σε αρκετές νέες δράσεις του κέντρου έως και σήμερα καταφέρνοντας να ταυτιστεί και αυτό με την εικόνα του χιονοδρομικού μας.
 • Έτος 2021. Αναγγέλλοντας τη νέα εποχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και μένοντας πιστοί στην ιστορία του λογοτύπου και τη σημασία του, διατηρώντας πάντα την εμβληματική αλεπού ως κύριο χαρακτηριστικό, σας παρουσιάζουμε τη νέα σύγχρονη εκδοχή του λογοτύπου, σχεδιασμένη από τον εικονογράφο κ. Φώτη Πολίτη, ως μια φυσική εξέλιξη της αγαπημένης αλεπούς-χιονοδρόμου αλλά δοσμένη με απλούστερο τρόπο που επιτρέπει πλέον την εύκολη εφαρμογή του σήματος σε οποιαδήποτε χρήση απαιτείται. Ο συγκεκριμένος λογότυπος είναι ένα σήμα φρέσκο που αποτυπώνεται εύκολα στο μυαλό αλλά παράλληλα διατηρεί την επαφή με την αυθεντική και πρωτότυπη εκδοχή του αρχικού λογοτύπου επιλύοντας κάθε πρόβλημα προσαρμογής του σήματος του κέντρου, το οποίο πλέον μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε είδους εφαρμογή.

 

 
Back to Top ↑