Published on March 31st, 2014 | by aXL

Park’o’luna 2014 review | photos & video!

Το πέμπτο Park’o’luna μπορεί να έγινε μέσα από δυσκολίες όπως η έλλειψη χιονιού αλλά για μια ακόμη χρονιά έγινε ένα δυνατό contest με μεγάλο ενδιαφέρον! Δείτε τι έγινε!

‘ Η συνωμοσία των Καρπουζέων ‘

Στο ραδιόφωνο ο Republic 100.3 προμοτάριζε το 5ο Park’o’luna καθημερινά αλλά ο καιρός είχε διαφορετική άποψη αφού νόμιζε ότι είχε ήδη καλοκαιριασει,  και ενώ το event είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει στο καινούργιο πάρκο στην βάση του τριπλού, μια εβδομάδα πριν  όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι αξιόλογο εκεί, λόγω έλλειψης χιονιού. Τότε πάρθηκε η δύσκολη απόφαση να μεταφερθεί το event στο παλιό μας λημέρι στο Halfpipe δίπλα στο συρόμενο, όπου είχε φιλοξενήσει και αλλά Lunafest στο παρελθόν.

Χιόνι υπήρχε άφθονο εκεί , αλλά ήθελε πάρα πολύ δουλειά για να διαμορφωθεί.

Με το βασικό ‘shapers crew’ που ήταν ο Γιώργος ‘’Σπόρος’’ και ο Άρης και με την βοήθεια του Βαγγέλη στο χιονοστρωτήρα, δουλεύαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και μόλις μετά από 2 μέρες άρχισε να παίρνει σχήμα το νέο πάρκο.

Ο χρόνος όμως πίεζε και είχε πολύ δουλειά ακόμη.Την επομένη καταφθάνει έκτακτη βοήθεια από το ‘’Ομίχλη Crew ‘’με τον Βασίλη ‘’ Τσίτα’’ –από το Βίτσι που μόλις είχαν τελειώσει ένα event εκεί – και μαζί με την βοήθεια του Τάσου από το ‘Casa La Mundi’, του Πετεινού, του Νώντα άρτι αφιχθείς από Αθήνα και μερικών ακόμη φίλων, τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται καλυτέρα.

Παρασκευή απόγευμα, τα δυο ‘’transfers ‘’ στην αρχή του Pipe, ένα ‘’box ‘’ & ένα ‘’wall ride’’ στην μέση και ένα 10μετρο jump στο τέλος είναι έτοιμα για το slopestyle event του Σαββάτου. Δίπλα ακριβώς στο half pipe το ‘’flat down box’’ και το ‘’Red Bull Aframe’’ είναι και αυτά έτοιμα για το jib event.

Η τοπική αρκούδα που πέρασε εκείνη την ώρα μερικά μέτρα πιο πάνω μας δίνει το τελικό οκ !!

 Σάββατο

Πρωί – πρωί και δρομολόγια με χιονοστρωτηρα και ski doo για τα τελευταία υλικά για να στηθεί ο ήχος στην τέντα της Red Bull , τα τεστ boards από την Nitro, Slash , Jones & τα κράνη της TSG, και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουμε.

Μετράμε 38 συμμετοχές στις οποίες οι 3 από τη Βitola, (Fyrom) και οι 2 από το Bansko (Bulgaria) δίνουν ένα έξτρα ‘’Βαλκανικό αέρα’’ στον αγώνα.

Στο practice run όλοι προσπαθούν να ‘’βρούν’’ τα trick τους στο απαιτητικό set up, ενώ μετά από ώρα και την θερμοκρασία να ανεβαίνει, το τελικό ‘’jump’’ δείχνει να μην μπορεί να εκτελεστεί σωστά λόγω έλλειψης φόρας και οι κριτές αποφασίζουν να μην συμπεριληφθεί στην βαθμολογία.

Στα τρία run του event είδαμε απόπειρες για μεγάλα BS 720 από τον Νίκο Πλυτά και Rodeo 540 από τον Νώντα Λογοθέτη τα οποία αν προσγειώνονταν σωστα θα ήταν τα tricks του αγώνα και θα μοιράζονταν τις 2 πρώτες θέσεις.

Αντίθετα όμως την παράσταση έκλεψε ο 17χρονος Junior της παρέας Καρπούζας Χρήστος που με ένα ψηλό backflip στο δεξί transfer & ένα 50/50 στο box πήρε την 1η θέση .

Πίσω του στη 2η θέση o Σπύρος Μπράχος και στην 3η θέση ο άλλος Σπύρος o Πελόνιας με τα fully tweaked 360’s του.

Γενικά είδαμε και άλλα ωραία tricks από τον Πετεινό, τον Τάσο Τακόλα, τον Μάριο Καρπούζα, και άλλους.

Στις γυναίκες οι Ελληνίδες έλαμψαν με την απουσία τους αφού από τις 5 συμμετοχές, μόνο 2, (η Πέλλα και η Έλλη ) ήταν ‘’δικές’’ μας ενώ είχαμε άλλες 2 από το Bansko (Bulgaria) και μια από τη Bitola (Fyrom).

Εδώ η ‘’Βuji’’ από το Bansko (Bulgaria) πήρε την 1η θέση χωρίς όμως να δείξει τον καλύτερο της εαυτό.

Απονομή της 1ης μέρας και το καθιερωμένο πάρτυ στη συνέχεια στο 360 Bar, όπου οι νικητές πήραν τις επιταγές τους και μαζί με τους θεατές μοιράστηκαν δώρα από τους χορηγούς του event, Go Pro, Dakine & Micro Χ treme.

Έχει ήδη βραδιάσει και το πάρτυ μεταφέρεται στο Casa La Mundi για ένα πιο ‘after Party’ με οικοδεσπότη τον ακούραστο Τάσο, που ενώ έτρεχε πάνω κάτω το πρωί στο event ήταν εκεί για να φροντίσει τους riders και όλους τους υπόλοιπους  τρελαμένους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κυριακή

Όπως ήταν φυσικό αργήσαμε λίγο να ξεκινήσουμε λόγω του Hangover , άλλα σήμερα τα πράγματα ήταν πιο απλά.

Το jib event άρχισε με session στο jump που είχε ήδη αναδιαμορφωθεί και στη συνέχεια  practice στο Flat Down box &  στο Red Bull A frame.

Εκεί είδαμε ωραία  lines από τον Πλύτα, την Πέλλα, τον Πελόνια, ωραία one footers από τον ‘’Τσίτα’’ , τον stylish photodog Αλεξ Γρυμάνη και τους αδελφούς Καρπούζα.

Τελικός νικητής ο ‘’μεγάλος’’ Καρπούζας, o Μάριος, αυτή την φορά, με ένα 270 front board, στο flat down και ένα late bs lipslide στο A frame, που τσίμπησε και 200 ευρουλάκια, not bad !!

Υπόθεση ‘’Watermelon’’ λοιπόν το #5 Park’o’luna και ενα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές του , το βασικό shapers crew: ‘’Σπόρο’, Άρη, ‘Τσίτα’ , Νώντα, τον Βαγγέλη και Βασίλη με τους χιονοστρωτήρες , το Ραφαήλ, Φώτη, Γιάννη, Βαγγελάκη, Πορτίκα  από το Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας , τον Republic 100.3 , to Mad radio – TV ,  την Red Bull τους χορηγούς μας και όλους όσους  βοήθησαν.

Ξέρετε ποίοι είστε !!  Άντε και του χρόνου λοιπόν ακόμα καλύτερα ……

Αποτελέσματα

 

SLOPESTYLE

Άνδρες

1ος  Καρπούζας Χρήστος       300,00 ευρω  &  Go Pro 3 plus Black ed.

2ος   Μπράχος Σπύρος            200,00 ευρω

3ος  Πελόνιας Σπύρος            100,00  ευρω

 

Γυναίκες

   Βojana Chalakova              100,00 ευρω

 

JIB BEST LINE

 1ος  Καρπούζας Μάριος            200,00 ευρω

 

 

 

 
Back to Top ↑

Login
Register | Lost your password?